Kino (nejen) pro seniory. Zájem diváků o filmy je velký

Alla Želinská 2024-03-01 11:15:00

Zajímavou novinku má ve své nabídce kino v Podbořanech - filmy pro seniory. Kino Svět v Lounech projekce pro seniory zařadilo do programu jako novinku po skončení covidových opatření už v červnu 2021.

„Jednou měsíčně je promítnut starší český film, za snížené vstupné 40 Kč. Zájem nejen seniorů je velký. Poslední návštěvnost - 13. února - na film Tancuj Matyldo byl 64 diváků. V březnu se mohou diváci těšit na film Lítá v tom. Promítat ho budeme 12. března od 16 hodin,” říká Karel Fiala, který „Kino pro seniory” v Podbořanech inicioval.

„Je to skvělý kolegův nápad. Senioři dřívější čas chválí, už v lednu na film Nikdy neříkej nikdy přišlo několik desítek diváků,” potvrzuje Hana Oktábcová z Informačního centra a Výstavní síně v Podbořanech.

Kino Svět v Lounech promítá dokumenty, filmy o umění apod. většinou v pondělí v 15 hodin pro seniory za snížené vstupné 120 Kč a s kávou zdarma. Posledně například 19. února skvělý dokumentární snímek Exhibition on Screen: Klimt a polibek. "Projekce pro seniory jsme zařadili do programu jako novinku po skončení covidových opatření v červnu 2021, kdy jsme po té dlouhé pauze přemýšleli, co je možné vylepšit. Od seniorů, kteří kino navštěvovali i před tím, jsme věděli, že mnozí z nich by rádi filmy v kinech viděli, ale večer je na ně již pozdě. Tak jsme si říkali, že když dětem jsou věnovány odpolední projekce přes víkend, proč bychom všední dny nemohli věnovat právě seniorům. Postupem času se tyto projekce stávají stále více oblíbenými, diváci přicházejí dřív, posedí v kavárně, popovídají si... V letošním roce zařazujeme seniorské projekce každé pondělí od 15:00. V oblibě jsou hlavně české filmy," řekla Hana Maršálová z lounského kina Svět.

Kino v Žatci takovou možnost pro seniory nenabízí. "Ne, něco takového v nabídce nemáme, zkoušeli jsme to kdysi a nebyl zájem. Byly i domluveny taxi na svoz návštěvníků a bez zájmu," vysvětlil Martin "Víťa" Veselý z Městského divadla Žatec, jehož součástí je digitální kino. 

Kino Postoloprty nabízí tzv. Dětské kino - promítá se každý čtvrtek (mimo svátků) od 17 hodin, vstupné je 60 Kč. V zimě se promítá v sále knihovny. A tuto nabídku mohou využit i třeba prarodiče, kteří se vypraví do kina s vnoučaty :-)

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video