Hledá se provozovatel lounského výstaviště

Lucie Steklá 2024-03-06 10:10:00

Louny – V závěru prosince vypsalo město Louny výběrové řízení na provozovatele výstaviště. Současný nájemce, společnost Diamant Expo, po výpovědi od města skončí k poslednímu květnu. Vypovězení smlouvy současnému provozovateli zdůvodnilo vedení města snahou o lepší využití prostoru Masarykových sadů, kde výstaviště leží, posílením kulturní scény a podporou společenských akcí pro místní obyvatele. Výstaviště má zůstat volně přístupné veřejnosti, s výjimkou výstavních akcí, kterých má být minimálně šest do roka. Podmínkou jsou dvě tradiční výstavy – Člověk v přírodě a Dům a zahrada.

Diamant Expo má výstaviště v nájmu 30 let, poslední výběrové řízení v roce 2015 opět vyhrála. Podle zástupkyně firmy Štěpánky Portz platí nejen nájem, ale především výplaty zaměstnancům, kteří se o areál denně starají. Hradí i techniku a její provoz nebo veškeré energie. Za pro-nájem chce radnice víc peněz než aktuálních zhruba 320 000 korun ročně - 400 tisíc korun v případě, že půjde o každodenní provoz, nebo 1,2 milionu, pokud bude nájemce výstaviště provozovat jen během výstav. Těch má být minimálně šest ročně. Jinak provoz zajistí město.

Jestli se do výběrového řízení současný provozovatel přihlásil, není známo. Požadované parametry jsou podle zástupců Diamant Expo hraniční, proto bude společnost zvažovat, jestli by provoz ekonomicky zvládla. Přihlášky se podávaly do konce ledna. Vedení Loun chce s novým nájemcem podepsat smlouvu na dobu určitou od 1. června letošního roku do 31. května roku 2029. Nájemce má hradit také energie a služby, jako úklid a svoz odpadu, sekání trávy, zahradnické práce včetně pravidelné údržby stromů nebo drobné opravy vybavení do deseti tisíc korun. (lus)

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video