Knihovna nabídne deskohrátky, besedu i noc s Andersenem

Redakce 2024-03-07 11:12:00

Chomutov - Každý rok vyhlašuje Česká společnost pro trénování paměti a mozkový jogging Národní týden trénování paměti. Chomutovská knihovna se k této iniciativě pravidelně připojuje a chystá Pochod pro mozek 2024. Procházka, jejímž cílem je upozornit na souvislost mezi tělesnou a mentální kondicí proběhne v úterý 12. března. Začátek je v 9:30 v atriu jezuitského areálu, délka trasy s přestávkou v Otvicích bude přibližně deset kilometrů.

Víkend 15. až 17. března nabídne oblíbené Deskohrátky. Páteční dopoledne bude tradičně patřit přihlášeným školám, nedělní hraní deskovek bude zároveň jedním z klání Rodinného zápolení. Osmý ročník minifestivalu deskových her proběhne ve velkém sále Chomutovské knihovny, v pátek od 9 do 18 hodin a o víkendu od 10 do 17 hodin. Po celou dobu konání akce bude otevřena dětská herna.

V úterý 19. března navštíví Chomutovskou knihovnu Martin Šlambor alias Mart Eslem. Podnikatel a cestovatel, jehož srdcovou záležitostí je Jižní Amerika, bude od 17 hodin ve velkém sále vyprávět o své expedici do Venezuely.

Týž den dopoledne zahájí Chomutovská knihovna také nový krátkodobý kurz Muzikanti, co děláte? Setkávání s povídáním o hudbě, hudebních skladatelích, nástrojích a podobných tématech bude probíhat každé úterý, vždy od 15 hodin, v období od 19. března do 22. dubna.

Neobvyklý zážitek přináší každoročně Noc s Andersenem. Možnost přespat v knihovně, tvořit, poslouchat předčítání či řešit rozmanité úkoly budou mít malí čtenáři v pátek 22. března. Pro zajištění účasti je třeba podat do 11. března přihlášku v dětském oddělení.

V sobotu 23. března na pohádkové nocování naváže Den poezie, okresní kolo přehlídky dětské recitace můžete navštívit od 9:30. Chomutovská knihovna akci pořádá ve spolupráci se Střediskem volného času Domeček.

Na konci měsíce, v úterý 26. března, se ve velkém sále Chomutovské knihovny uskuteční od sedmnácti hodin Beseda se spisovatelem Alešem Palánem, jehož knihy zachycují především osudy lidí žijících mimo stereotypy a trendy současné společnosti. (r)

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video