Napůjčovala si, prodala auto. Vše kvůli podvodníkům

Redakce 2024-03-12 11:09:00

Chomutovsko - O částku přesahující v součtu 1,3 milionu korun připravili neznámí pachatelé ženu středního věku z Chomutovska.

Tu na sociální síti zaujala reklama týkající se investování do akcií společnosti ČEZ, kde byla tvář současného českého prezidenta. Po kliknutí na tuto reklamu byla dotyčná přesměrována na internetové stránky, jež vypadaly jako stránky společnosti ČEZ. Tam vyplnila kontaktní údaje a ihned poté jí telefonoval muž s cizím přízvukem, který se představil jako její manažer s tím, že ji provede obchodováním.

Od té doby žena plnila pokyny z jeho opakujících se telefonátů z různých telefonních čísel. Po zaslání prvotní investice ve výši 500 korun na český bankovní účet byla vyzvána, aby si do mobilního telefonu nainstalovala aplikaci pro vzdálený přístup a aplikace potřebné pro investování. Na jeho pokyn si také v těchto aplikacích vytvořila účty. Jelikož podle zmíněného „manažera“ neměla dostatek financí pro investice, přesvědčil ji, aby si postupně zažádala o několik půjček, a to v celkové výši 725 tisíc korun. Tyto finanční prostředky zaslala na zmíněné účty založené v aplikacích sloužících pro investování, přičemž její „manažer na telefonu“ peníze z těchto účtů „vyvedl“ neznámo kam. Poté chtěl po ženě ještě další peníze, a jakmile toto odmítla, přestal komunikovat. Když ho chtěla kontaktovat, zjistila, že výpisy hovorů má smazané, k čemuž dotyčný zřejmě použil vzdálený přístup do jejího mobilu.

Tímto však příběh pro podvedenou bohužel ještě neskončil. Na sociální síti totiž krátce poté objevila inzerát, který odkazoval na vymáhání škod způsobených manažery. Protože své peníze chtěla získat zpět, klikla na tuto reklamu. Na stránkách, kam byla poté přesměrována, vyplnila kontaktní údaje. Po pár dnech jí telefonoval údajný právník mluvící s cizím přízvukem. Zaslal jí na e-mail smlouvu o právních službách se společností sídlící v Polsku. Pak ženu instruoval, že pokud chce odcizené peníze získat zpět, musí poslat určitou částku na různé účty, což žena učinila. Jelikož však již žádné peníze neměla, tak si další statisíce půjčila a poté, když to stále nestačilo, tak na radu „právníka na telefonu“ prodala své vozidlo. Takto tedy poslala dalších 620 tisíc korun. I tentokrát chtěl po ní neznámý pachatel ještě další peníze, avšak ty již nebyla schopna sehnat. Také veškerá komunikace s tímto podvodníkem z jejího mobilu poté zmizela.

Až následně se podvedená obrátila na policii.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video