V Trianglu bude velká "baterka"

Redakce 2024-03-15 11:14:00

Chomutovsko - Zastupitelstvo Ústeckého kraje schválilo prodej pozemků v průmyslové zóně Triangle za účelem vybudování modulárního bateriového úložiště, které bude spojeno s fotovoltaickou elektrárnou. Smyslem toho záměru je stabilizace odběru elektrického proudu v celém průmyslovém komplexu.

O vybudování energetického centra usiluje společnost CATE s.r.o., která tak chce umožnit jednotlivým závodům v průmyslové zóně ukládaní elektřiny z jejich vlastních fotovoltaických elektráren a tím zajistit krátkodobé záložní napájení zóny v případě výpadku dodávky elektrické energie. Výstavba záměru je plánována od roku 2025. Zkušební provoz by měl být zahájen v roce 2028.

Pozemky určené k prodeji zahrnují zbytkové plochy o výměře 3,25 ha, pro které není v průmyslové zóně žádné využití. Nejsou vhodné pro realizaci běžného výrobního závodu a jejich prodej nemá žádný vliv na stávající ani potencionální investory v zóně. Cena pozemků byla stanovena znaleckým posudkem na 11.580.600 Kč bez DPH. 

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video