Soutěž ZUŠ ve hře na klavír, kytaru a smyčcové nástroje: porota chválila výkony všech dětí

Alla Želinská 2024-03-12 09:30:00

Základní umělecká škola Žatec nedávno hostila žáky a jejich učitele z dalších tří základních uměleckých škol z okresu Louny. Konalo se totiž okresní kolo soutěže ZUŠ v oborech hra na klavír, kytaru a smyčcové nástroje. Soutěžících i ostatních účastníků se sešlo přes 80. Soutěžní klání probíhalo od rána ve dvou sálech současně a hodnotila jej po-rota, jejíž předsedkyně při vyhlašování výsledků velmi chválily nejen výkony všech dětí, ale i práci jednotlivých pedagogů.

Z žatecké ZUŠky získali 1. místo s postupem do krajského kola a budou tedy reprezentovat své město: ve hře na klavír Anna Klaudie Skořepová, Šárka Hamranová, Jan Krupka, Elen Hartinová; ve čtyřruční hře na klavír Klára Brejchalová a Klára Hanzalová, Šárka Hamranová a Viktorie Donínová; ve hře na sólovou kytaru Nicole Alice Hilbert, Anna Hajná, Viktorie Dolejšová, Lucie Hartmanová, Filip Parpel; v komorní kytarové hře duo Jan Burda a Filip Parpel a duo Ema Pilařová a Václav Pilař; ve hře na housle Jakub Wagner. Škola bude mít zastoupení také v kategorii hra na violu, které obhájil Pavel Stehlík. "Skvělá umístění naších žáků by se neobešla bez podpory rodičů, kteří umožňují studium svým dětem v naší škole, ale také bez poctivé práce všech pedagogů, kteří rozvíjí interpretační schopnosti svých žáků a podporují jejich pracovitost, zájem o hru na nástroj a odměnou je jim radost z dosažených výsledků. Velké poděkování patří všem, kteří přispěli jakkoli ke zdárnému průběhu celodenní akce,” uvedla ředitelka školy Irena Marešová. 

ZUŠ Podbořany ve hře na kytaru reprezentoval Petr Koňák, který získal 1. místo s postupem do krajského kola (vyučující Mirka Dobřanská). Ve hře na klavír – duo žákyně Lia Prätoriusová a Štěpánka Lněníčková (vyučující Martina Říhovská) ve své kategorii získaly 1. místo s postupem do krajského kola. "Děkujeme úspěšným žákům a jejich vyučujícím za krásnou reprezentaci naší školy a v neposlední řadě organizátorům okresního kola, ZUŠ Žatec, kteří opět připravili výborné podmínky pro uspořádání tohoto klání a potvrdili, že účastnit se soutěže v jejich prostředí je vždy příjemným zážitkem jak pro soutěžící, tak i jejich učitele a rodinné příslušníky," uvedla zástupkyně ředitele ZUŠ Podbořany Zdeňka Fantová. 

Za ZUŠ Louny se okresního kola soutěže zúčastnili 4 žáci. Ve hře na kytaru to byly žákyně Tomáše Ernsta Anna Marie Černá a Veronika Hrdličková. Obě získaly 2. místa. Ve hře na housle soutěžila žákyně Michala Demetera Anna Kocourková, která obsadila 1. místo s postupem do krajského kola. Zároveň byla oceněna za interpretační projev. Ve hře na klavír pak školu reprezentovala žákyně Jitky Sedláčkové Tereza Jirotková, která získala také 1. místo s postupem do krajského kola a ocenění za provedení skladeb Petra Bazaly. „Všem žákyním blahopřejeme za umístění a postupujícím přejeme úspěchy v dalším kole,” vzkázal ředitel ZUŠ Petr Novotný.

ZUŠ Postoloprty reprezentovali dva žáci Radky Žočkové ve hře na klavír, a to v nejmladší kategorii – Ondřej Suchý a Nela Kňažíková. Oba obdrželi 1. místo. "Velká gratulace patří našim nejmenším reprezentantům v okresním kole ve hře na klavír - Nele a Ondrovi. Moc děkujeme za reprezentaci a paní učitelce Radce Žočkové za přípravu na tuto soutěž," poděkovala ředitelka ZUŠ Hana Plachá.

„Moc gratuluji všem postupujícím žákům, přeji hodně úspěchů a pevné nervy v krajských kolech, která se budou konat v základních uměleckých školách v Litvínově, Ústí nad Labem a Teplicích,” shrnula ředitelka ZUŠ Žatec Irena Marešová.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video