39. ročník Předjaří v Poohří přilákal 352 turistů

Lucie Steklá 2024-03-24 17:42:50

Devětatřicátý ročník tradičního turistického pochodu Předjaří v Poohří, který se těší velké oblibě turistů všech věkových kategorií, proběhl v sobotu 9. března. Organizátoři při-pravili tři trasy pěší o délce 12, 22 a 35 km a jednu cyklotrasu o délce čtyřicet kilometrů.

39. ročník Předjaří v Poohří přilákal 352 turistů. Devětatřicátý ročník tradičního turistického pochodu Předjaří v Poohří, který se těší velké oblibě turistů všech věkových kategorií, proběhl v sobotu 9. března. Organizátoři při-pravili tři trasy pěší o délce 12, 22 a 35 km a jednu cyklotrasu o délce čtyřicet kilo-metrů.

,,Příjemnou novinkou bylo zajištění občerstvovacích stanic na všech trasách, konkrétně v kavárně Za Dubem v Peruci, restauraci Mexiko ve Stradonicích, hostinci Hela v Pátku nad Ohří a hostinci Radnice ve Slavětíně,“ uvedli pořadatelé z Klubu českých turistů Louny. Pro účastníky pochodu byl také otevřen románský kostel sv. Jakuba Většího ve Slavětíně a zámek v Pátku nad Ohří. Prohlídek využilo několik účastníků pochodu.

Po dosažení cílového razítka získal každý účastník pochodu diplom a také jednu z patnácti pohlednic s fotografiemi velkého lounského turisty a fotografa Karla Goszlera, které organizátoři zakoupili v Oblastním muzeu v Lounech. Samozřejmostí také byly cukrovinky pro nejmenší účastníky.

39. ročníku turistického pochodu Předjaří v Poohří se zúčastnilo celkem 352 příznivců turistiky.

Nejmladší účastník pochodu se narodil v roce 2023, nejstaršímu účastníkovi bylo 90 let. Největší vzdálenost překonal turista, který na pochod dorazil až z Lipové – lázní.

Organizátoři děkují všem účastníkům za hojnou účast a skvělou atmosféru a těší se na další, 40. ročník!

,,Jsme velmi rádi, že se letošního ročníku pochodu zúčastnilo tolik turistů. Počasí nám přálo a atmosféra byla skvělá,“ říká jedna z organizátorek po-chodu. ,,Děkujeme všem účastníkům za hojnou účast a těšíme se na další, 40. ročník”! dodali.

Podruhé se na pochod vydaly (zleva) Miluše Kricnerová, Marie Andrásová,Ivana Andrásová, Markéta Suková, Jaroslava Dubcová a založily tak novou jarní tradici.

(evh, lus), foto: archiv turistek

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video