Louňané chtějí lezeckou stěnu a lanové centrum

Lucie Steklá 2024-03-25 08:46:00

Louny - Lanové centrum a lezecká stěna. Tato dvě sportovní vyžití by si ve svém městě přáli Louňané. Zmíněné projekty jsou vítěznými z ankety Rozhodujeme s vámi, v níž mohli obyvatelé Loun během prvních dvou měsíců letošního roku vybírat projekty, které město zrealizuje.


Radnice dala obyvatelům Loun na výběr z osmi návrhů, aby podle svého uvážení či potřeby rozhodli, co jim ve městě chybí. Nejvíc hlasů získaly lanové centrum a lezecká stěna. Každý z prvků vyjde na zhruba 600 tisíc korun, což by při celkové sumě 1,2 milionu korun, kterou radnice vyčlenila jako maximum na vznik projektu, mělo stačit pro oba dva.

,,Lanové centrum a lezeckou stěnu bychom chtěli v lokalitě Za Chlumem postavit ještě letos. V místě vzniká městské volnočasové centrum, v bu-doucnu se tam plánuje i nový bike park. Jsem velmi rád, že se občané do hlasování zapojili,“ řekl starosta Loun Milan Rychtařík. Nyní se v této části Loun nachází tábořiště a DiscGolfové hřiště se šesti jamkami. Občané letos vybírali z navržených projektů radnicí, hlasovalo jich šest set. Dalšími navrženými projekty bylo například oplocené hřiště s agility překážkami pro psy, pítko na Mírovém náměstí, hřiště s herními prvky pro hendikepované děti, digitální cedule u zastávek MHD, sdílené kanceláře a studie proveditelnosti rekonstrukce Daliborky. „Do hlasování se zapojilo 609 respondentů, z toho bylo šedesát dva procent žen,“ dodal mluvčí radnice Marcel Mihalik.

Projekt Rozhodujeme s vámi byl v letošním roce jakousi přípravou participativního rozpočtu, který lounská radnice plánuje spustit pro rok 2025. To už budou moci vlastní projekty navrhovat sami občané, a to až do výše tři sta tisíc korun nákladů. Realizaci těch, které obyvatelé svým hlasováním zvolí a následně projdou schvalovacím procesem, zařadí město do svého rozpočtu. (lus)

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video