Nový kruhák v Poděbradce

Lucie Steklá 2024-04-04 05:26:00

Pokácení vzrostlé lípy ve Fügnerově ulici bylo prvním krokem k vybudování nového kruhového objezdu na křižovatce s ulicí Poděbradova. ,,Na základě pozitivních reakcí a požadavků občanů se město Louny chystá realizovat výstavbu kruhového objezdu v ulici Poděbradova, který má zlepšit plynulost dopravy v dané lokalitě. V rámci přípravných prací je nutné upravit prostor a připravit jej k budoucí výstavbě. Jedním z kroků bylo odstranění stromu v ulici Fügnerova v Lounech,“ uvedlo vedení města.


Výstavba kruhového objezdu ,,navazuje“ na provizorní, který byl na této křižovatce umístěn při nedávné uzavírce. Tehdy se osvědčil. Doprava byla mnohem plynulejší a přehlednější, lidé si to pochvalovali. Tehdy mezi občany zazněly hlasy pro vybudován ,,kruháku“ stálého. Křížení ulic Poděbradovy, Fügnerovy a Tomanovy proměnou projde ještě letos. Provoz v křižovatce, který je hustý zvláště v ranní a odpolední dopravní špičce, má být plynulejší a bezpečnější. Odbočování je v této křižovatce někdy zdlouhavé a právě to chce radnice zjednodušit. Samozřejmě že má toto řešení i své odpůrce, že se z Loun stane město kruháků, že se jedná o část památkové zóny města, nebo prostě jen, že si stačí na křižovatce chvíli počkat. Vedení Loun proměnu hájí, osvědčila se a odborníci ji schválili. Nový kruhový objezd má zelenou od dopravní komise i policie. (lus)

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video