Ředitelka lounské knihovny nominována na Osobnost kraje

Lucie Steklá 2024-04-14 06:03:00

Lounsko - Rok se s rokem sešel a na světě jsou nominace na Osobnosti ro-ku Ústeckého kraje, tentokrát s letopočtem 2023. ,,Děkujeme partnerům a také veřejnosti, která dle vlastního uvážení napsala tipy na lidi ze svého okolí, kteří dělají mimořádné věci ve prospěch celku. Letošní ročník je v pořadí už třináctý a pořád je návrhů dostatek. To znamená, že v Ústeckém kraji žije mnoho báječných lidí, kteří nemyslí jen na sebe. Výběr z mnoha došlých námětů nebyl lehký, ale je na světě,“ uvedli organizátoři.


Lounsko má také své ,,želízko v ohni“. V kategorii kultura byla nominována Dagmar Kučerová, ředitelka Městské knihovny Louny. ,,Za výjimečný leadership knihovníků v Ústeckém kraji. Je předsedkyní Svazu knihovníků a jde ostatním příkladem, co všechno mohou knihovny udělat ve prospěch pro rozvoj kultury, vzdělávání, komunitního života a demokracie napříč celou naší společností. Byla členkou redakčního týmu při vydání publikace Ústeckého kraje ,,Falco a já“, která je určena pro děti z Ukrajiny a vyšla i v dalších jazykových mutacích.

Slavnostní večer nových osobností Ústeckého kraje se uskuteční 30. dubna od 18 hodin v Zahradním domě v Teplicích, který je pro tuto příležitost jako stvořený. Setkání otevřou děti z pěveckého sboru Poupata se sbor-mistryní Janou Ptáčkovou, čas mezi vyhlášením jednotlivých kategorií vy-plní špičkový trumpetista Jula Baroš, na klavír ho doprovodí Vítězslav Kojzar. Moderovat bude Karel Kašák z TV Prima. (lus)

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video