Žlutý kostel se dočká opravy kůru

Alla Želinská 2024-05-21 11:09:00

Rada města Podbořan na své schůzi v dubnu doporučila poskytnutí dotace ve výši 50 tisíc korun z rozpočtu města na opravu části kůru a střechy kostela Božího spasitele v Podbořanech. Příjemcem dotace je Náboženská obec Církve československé husitské v Podbořanech.

„To je radostná zpráva. Pokud dotaci obdržíme, tak nám diecéze přislíbila také nějakou částku. Město Podbořany nás podporuje pravidelně a jsme za to velmi vděčni. Tradičně jsme žádali na opravy zatékající střechy kostela a nově také na podepření či opravu kůru, u kterého se propadá jeden roh a tudíž je uzavřen a nedá se používat, což je škoda. Pevně věříme, že se časem náš podbořanský žlutý kostel obnoví do důstojného stavu,“ říká kazatel Ivo Kraus.

Husitský kostel Božího Spasitele se nachází v ulici Husova v širším centru města, jeho Meditační zahradu využívají sousední školy a další organizace v Podbořanech. Probíhají zde také koncerty, výstavy a další kulturní akce. Jednou z nejbližších a již tradičních akcí je relaxační bohoslužba s promítáním obrázků z vesmíru. Letos se tato relaxační večerní bohoslužba s promítáním vesmírných obrázků a výstavou fotografií Laurencie Heláskové připravuje na Noc kostelů v pátek večer 7. června. „I proto bychom rádi opravili interiér kostela, aby se tu lidé cítili bezpečně a v klidu,” dodal Ivo Kraus. 

Výstava fotografií Laurencie Heláskové v souladu s tématikou vesmíru, přírody je k vidění ve „žlutém” kostele již od 20. května.

                                                                             

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video