Úvod   /   Zprávy   /   Zlá krev kvůli lampám

Zlá krev kvůli lampám

Jan Vnouček 2012-11-08 00:45:00

Podbořany, Lubenec – Novým správcem soustavy veřejného osvětlení v Podbořanech a jejich městských částí se na příštích šest let pravděpodobně stane společnost Eltodo – Citelum Praha. Ta vzešla z výběrového řízení, když z účastníků, kteří splnili všechny podmínky zadávací dokumentace, nabídla nejnižší cenu.

Šestiletá správa pouličních lamp by tak město měla vyjít na 4,6 miliónu Kč. Druhý v pořadí, Jiří Svoboda z Kryr, nabídl  cenu vyšší o cca 700 000 Kč.
Podle Ericha Knoblaucha, vedoucího odboru místního hospodářství MěÚ, který měl celý proces výběrového řízení na starosti, by tak radnice oproti letošního roku měla za správu a údržbu pouličních lamp ušetřit 150 000 Kč ročně.
Přesto toto doporučení rady, které ale ještě bude posvěcovat zastupitelstvo, vzbudilo v Podbořanech zlou krev. Radnice totiž kromě běžných kvalifikačních předpokladů po uchazečích požadovala předložit také reference minimálně tří podobných zakázek v hodnotě minimálně 1 miliónu Kč bez DPH ročně, které realizovali za poslední tři roky. Tím prakticky znemožnila účast menších domácích firem.  I proto další tři přihlášení, z nichž jeden podal úplně nejlevnější nabídku, stanovené podmínky nesplnili a byli z vyhodnocování vyřazeni.
„U nás je jediným kritériem nejnižší cena. Nemůžeme ale přece dát takovou zakázku firmě, která podobnou práci nikdy nedělala, proto ty podmínky. A když s novým správcem nebudeme spokojení, tak smlouvu půjde po dvou letech bez udání důvodu vypovědět,“ brání se jakýmkoliv spekulacím místostarosta Karel Honzl.
V Lubenci se bude o pouliční lampy příští rok starat firma Mostecká elektrotechnická společnost. Ta vyhrála výběrové řízení, když nabídla nejnižší cenu cca 140 000 Kč ročně.  O zakázku se ucházelo celkem pět zájemců. Smlouva s firmou by měla být jen na rok s možností dalšího prodloužení.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video