Vyladěná sokolovna září novotou

Pavel Macák 2012-12-11 17:26:00

Slavětín – Městys Slavětín zažil uplynulý pátek velkou událost. Konalo se zde slavnostní otevření nového kulturně společenského centra, který vznikl rekonstrukcí sokolovny. Před historickou budovou, která byla od roku 1921 místem sportovního i společenského a kulturního dění v obci, se shromáždily desítky místních občanů a po oficiálním přestřižení pásky, kterého se zúčastnil hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček a starosta městysu Jaroslav Jandl, se všichni usadili do perfektně opraveného a nábytkem nově vybaveného sálu. Více snímků ze slavnosti najdete zde.

Starosta Jandl ve svém projevu vzpomenul historii místního spolku Sokol, který zde byl ustaven v roce 1903, ale i jeho touhu mít vlastní tělocvičnu se zázemím. To se devadesátce členů z vlastní sbírky a úvěrů nakonec podařilo a sokolovna sloužila prakticky do přelomu tisíciletí, ale zub času se na ni silně podepsal. Od roku 2006 je objekt ve vlastnictví obce, ale teprve v letošním roce se vedení podařilo získat na jeho rekonstrukci dotaci ve výši 4,9 milionu korun z fondu Ústeckého kraje. Za to také starosta hejtmanovi a celému vedení kraje v závěru svého projevu poděkoval. S přáním, aby nové kulturní centrum dobře sloužilo všem občanům městysu a mikroregionu pak vystoupil hejtman Bubeníček a předseda mikroregionu Antonín Lanc.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video