Automaty vybraly přes milion. Přibudou další?

Veronika Salášková 2013-01-18 00:22:00

Žatec – Za parkování na placených parkovištích zaplatili v loňském roce obyvatelé a návštěvníci Žatce více než jeden milion korun. Vedení města zvažuje rozšíření počtu těchto zón. První z parkovacích automatů byl osazen na parkoviště u autobusového nádraží vedle budovy Komerční banky v roce 2009. V následujících letech postupně přibyly placené prostory v ulici Volyňských Čechů naproti hlavní poště, na náměstí Svobody u sloupu Milénia a v ulici Obránců Míru u budovy městského úřadu. Město je s jejich provozem spokojeno. 

„Zkušenost například v ulici Volyňských Čechů ukázala, že automat neslouží jako restrikce ale slouží ke snadnějšímu provozu a dopravě v místě,“ sdělil místostarosta Jan Novotný. Dodal, že dopravní komise města se bude v letošním roce zabývat i případným rozšířením zón s placeným parkováním. Míst, o nichž se uvažuje, je celá řada. „Jedná se o dlouhodobější proces,“ vysvětlil Novotný. Prozradil, že změnu systému parkování ve svém areálu a u polikliniky řeší v současnosti i žatecká nemocnice.  V roce 2012 činil celkový zisk ze všech čtyř parkovacích automatů v Žatci 1 155 tisíc korun. Řidičům prodaly dohromady 225 tisíc lístků.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video