Louny mají dvacet milionů na účtě, ale TESCO se stále nestaví

Pavel Macák 2013-02-07 01:09:00

Louny – Bez slitování a dalších ústupků se nyní rozhodla rada města Louny postupovat v jednání se společností DE IURE  se sídlem v Brně, která si v roce 2007 pronajala od města pozemek v západní části v sousedství Penny marketu, se záměrem vybudovat zde obchodní centrum TESCO. To se jí ovšem do současné doby nepodařilo.

Nájemce pozemků by měl podle nově upravené smlouvy stavbu obchodního centra postavit a zkolaudovat do 28. února 2014. Doposud platil za nájem jednoho pozemku 8 276 korun ročně a druhého 13 tisíc. To ovšem už od 1. března platit nebude, protože toto nájemné mu bude zvýšeno až do konce února příštího roku na 413 800 korun a 650 tisíc korun. Zatím jde pouze o návrh rady města, která jej předloží 18. února k projednání a schválení zastupitelstvem.
„Nemůžeme dělat žádné další ústupky v této nájemní smlouvě. Chceme, aby zmíněná společnost splnila podle městských pravidel své závazky jako každý jiný nájemce městského pozemku, který na něm chce něco postavit. Ať je to rodinný dům nebo obchodní centrum,“ uvedl starosta Radovan Šabata.
Zda se mohou obyvatelé Lounska těšit na nové obchodní centrum do roka a do dne je ve hvězdách. Podstatné pro město je, že společnost DE IURE již za něj městu zaplatila 20,4 milionu korun a to ještě do země nekopla.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video