Peníze do banky na Kypru nezamíří

Jarka Cibulková 2013-04-04 00:46:00

Postoloprty – Výjimečně poklidný a rychlý průběh mělo středeční zasedání městského zastupitelstva v Postoloprtech. Hlavní body se týkaly změn místních vyhlášek a uložení finančních prostředků města. První z obecně závazných vyhlášek měnila dobu provozu výherních hracích terminálů od osmi do čtrnácti hodin. Zastupitel Jaromír Vápeník vznesl k tomuto návrhu dotaz, proč rovnou neregulovat tuto dobu jen od osmi do devíti hodin, aby se zamezilo zákazu hraní nezletilých.

„Jednalo by se o určitou diskriminaci. Právě tento problém jsme konzultovali s městem Chomutov a došli jsme v radě k tomuto závěru,“ odpověděl na návrh místostarosta Miroslav Solar.
Vyhláška o místním poplatku za užívání veřejného prostranství přinesla osvobození pro místní živnostníky, kteří před restaurací užívají předzahrádky. V Postoloprtech se to týká pouze restaurací Medvěd a Flamengo.
Již v dřívější době uvažovali postoloprtští zastupitelé o uložení finančních prostředků z rezervního fondu do JT banky. Vedoucí ekonomického odboru Dana Opatová navrhovala uložení částky 2,4 milionu s pevným úrokem 3,2% za rok. Proti jejímu návrhu se postavil Pavel Ježek se zjištěním, že JT banka má účty sídlící na Kypru. Nakonec zastupitelé nakonec schválili nákup státních dluhopisů do částky 7,5 milionů do konce roku 2013.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video