Lubenečtí kapři jsou soutěživí

Jan Vnouček 2013-05-01 00:44:00

Lubenec – Přes 43 metrů ryb o celkové odhadované hmotnosti 220 kg. To je parádní bilance 14. ročníku Rybářských závodů jednotlivců v Lubenci. Osmnáct účastník soutěže v sobotu ráno a dopoledne na  vodní nádrži Lubenec nachytalo dohromady 103 kaprů a 45 ks tzv. plevelných ryb. Těsně po ukončení časového limitu pak zabral i jeden úhoř. Bez uloveného kapra nakonec zůstal jen jeden nešťastník, který si ale odnesl alespoň cenu útěchy. Více snímků ze závodů najdete zde.

Hlavní ceny si ovšem jako už tradičně odvezly „automaty na rybolov“ z Třemošné. První místo obsadil Stanislav Šilhavý starší, který lapil 16 kaprů o celkové délce 622 cm a 1 „čudlu“. Druhý Stanislav Šilhavý mladší si připsal skóre 14 kaprů o celkové délce 584 cm  a 1 plevelnou rybu. A třetí místo bral Miroslav Kabát s 11 kapry o délce 467 cm a 4 „čudlami“.  Nejlepší z místních skončil na 6. místě Stanislav Liška z Lubence. Ve svých 80 letech nejstarší přihlášený rybář své zkušenosti zúročil k úlovku 9 kaprů o délce 361 cm a dvou plevelných ryb. Vydařenou akci pořádala lubenecká skupina Českého rybářského svazu. Na stejném místě pořádá 25. května 12ti hodinové závody dvoučlenných družstev.
O výhru pro rybáře s nejdelší chycenou rybou museli nakonec losovat Milan Cina z Lubence a Jiří Mazánek z Podbořan. Oba si totiž „vytáhli“ kapra o délce 51 cm. Šťastnější ruku měl nakonec prvně jmenovaný. Na snímku pózuje se svou výhrou.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video