V Lounech mají nového radního

Pavel Macák 2013-05-06 00:21:00

Louny – Volbou nového člena rady města za odstupující Alexandru Sukovou bylo zahájeno minulé pondělí jednání městského zastupitelstva v Lounech. Suková na post v radě rezignovala již 10. března z důvodu pracovního vytížení a nyní byl na její místo navržen a vzápětí zvolen Jiří Tesař, kterého navrhla TOP 09 a který při volbě neměl protikandidáta.

V bodě připomínky a podněty členů zastupitelstva komentoval starosta Radovan Šabata dosavadní jednání, týkající se výstavby silnice R7. Konstatoval, že memorandum, které podepsali starostové a primátoři měst na trase ze Slaného do Chomutova, ale i z dalších měst, má zatím podporu jak podvýboru Senátu, tak i některých senátorů a poslanců a bylo dosaženo i ústupku ze strany ministerstva dopravy, kde bylo ujednáno, že silnice nebude budována jako tří, ale zúžený čtyř pruh. Zatím se však o termínu realizace této stavby nehovořilo. Dále zde zazněly dotazy na postup připravované rekonstrukce společenského domu Zastávka. „V současné době se dokončuje vyklízení tohoto objektu a ve finální fázi je projektová dokumentace. V polovině května zde proběhne kontrola ze strany investiční komise a chystá se rovněž den otevřených dveří, aby lidé viděli, jak Zastávka před rekonstrukcí vypadá. Na dodavatele pak chceme v červnu vyhlásit výběrové řízení, aby následně mohly začít práce. Chceme, ale zde již začátkem prosince mohla začít plesová sezóna,“ uvedl starosta.
Zastupitelé následně schválili pět přísedících okresního soudu, kteří budou svou funkci vykonávat do dubna roku 2017. Souhlasili též s názvem nové ulice, která vzniká výstavbou rodinných domů mezi ulicemi Parašutistů a Mělecká a ponese název V Lázních.
Velká diskuze se pak rozhořela kolem schválení zadání studie na kořenové čističky odpadních vod v Brloze a Nečichách. Odkanalizování těchto obcí, které patří k městu, by se mělo uskutečnit do konce příštího roku, do kdy platí výjimka ministerstva životního prostředí. Zastupitelé zvažovali, zda právě tento způsob čištění odpadních vod je ten nejsprávnější a ekonomicky schůdný. Nakonec bylo schváleno, že se nechají vypracovat studie proveditelnosti koncepcí řešení odkanalizování těchto městských částí, které budou stát maximálně 300 tisíc korun. Tato částka má být uhrazena z rezervy minulých let. Souhlasné stanovisko dostal též návrh na zřízení organizační složky s názvem Městské informační centrum od 1. září letošního roku. Odloženo bylo naopak schválení obecně závazné vyhlášky o stanovení podmínek pro pořádání veřejnosti přístupných akcí z důvodu nedostatečné připravenosti tohoto materiálu. Závěr jednání tvořily majetkoprávní záležitosti a rozpočtové změny. Odsouhlasen byl také odpis nedobytných pohledávek ve výši 837 tisíc korun.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video