Finanční úřad bez růžové

Jan Vnouček 2013-05-22 00:08:00

Podbořany – Co bude s podbořanským finančním úřadem? Zvěsti o jeho zrušení stále nepolevují a spíše se stupňují. Po zkušenostech s náhlým zrušením věznice v Drahonicích ale mnoho indicií napovídá, že ho zřejmě růžová budoucnost nečeká. Od začátku roku již nemá vlastního ředitele a spadá pod žatecké vedení, ubývají mu pracovníci a minulý čtvrtek ho navštívila komise z finančního ředitelství.

Oficiální místa přesto trvají na tom, že zatím není nic rozhodnuto. Generální finanční ředitelství tvrdí, že vyhláška, která zřídila územního pracoviště Finančního úřadu v Podbořanech stále platí. A žádnou oficiální informací nedisponuje ani ředitel žateckého „berňáku“ Radovan Stroukal, který od 1. ledna řídí i podbořanskou pobočku. Nepředpokládá však, že by k tak zásadní změně došlo dříve než k 1. lednu 2014, protože by se nejprve musela změnit příslušná vyhláška.
Potvrdil ovšem zprávu, že z Podbořan do Žatce už přešli pracovníci vnitřní kontroly úřadu. V Podbořanech tak pracuje již pouze devět úředníků. To podle něj ale nemá žádný vliv na poskytování služeb pro občany. „Stále tam zůstala pokladna, podatelna a vyměřování daně. Standard pro klienty se tedy nijak nezměnil,“ uvedl.
S případným rušením či stěhováním úředníků údajně neměla nic společného ani čtvrteční návštěva z ředitelství. Komise pro nemovitosti prý navštívila i pobočky finančního úřadu ve větších městech.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video