Úvod   /   Zprávy   /   Skvělý den pod psa

Skvělý den pod psa

Jan Vnouček 2013-09-10 10:32:00

Hlubany – Nejkrásnější a nejšikovnější voříšci byli v sobotu k vidění na 1. podbořanském psím dni. Návštěvníci a účastníci vydařené akce u hlubanské tvrze si odnesli sponzorské dárky pro své čtyřnohé miláčky, pobavili se při ukázkách kynologických sportů a navíc přispěli na dobrou věc. Výtěžek ve výši 4 tisíce korun z dobrovolného vstupu a startovného byl totiž zaslán útulku pro opuštěná zvířata v Jimlíně. Více snímků z Voříškiády zde.

Přes třicet kříženců a psů bez „papírů“ soutěžilo v několika kategoriích. Absolutním vítězem se stal pes Benží majitelky Kristýny Ježkové. Porota ve složení Kateřina Frydecká, Martin Gába a Milan Kozler mu udělila také cenu za nejkrásnějšího psa v kategorii  nad 12 měsíců a do 40 cm výšky. Cenu Psí sympaťák, kde rozhodovalo divácké hlasování, ovšem krasavci Benžímu vyfoukl půvabný psík Bady Evy Vukliševičové. 3,5 měsíční štěně border kolie vyhrálo i svou kategorii do 12 měsíců věku. Mezi chlupáči nad 1 rok stáří a nad 40 cm výšky kraloval pes Charlie Lucie Mrázkové. Nesoutěžilo se ovšem pouze v kráse, ale i v šikovnosti. Jednoduchou překážkou dráhu podle porotců nejlépe zdolala fenka Jessie Kláry Novákové. První tři ocenění z každé kategorie si odnesli bohaté odměny. Jednotlivé soutěže byly proloženy prezentací dogdancingu a obedience neboli ovladatelnosti.
Obrovský pohár za šikovnost si ovšem zasloužily hlavně organizátorky psího dne, studentky Lenka Horáková a Karla Pokorná. Dokázaly pro svůj nápad nadchnout kamarády, kteří jim s organizací pomohli, sehnat moře sponzorů, zajistit prostor, naplánovat atraktivní program, řádně ho zpropagovat, zařídit si krásné počasí a hlavně zabezpečit hladký průběh celé akce. „Obě nás psi baví. Letos jdeme na vysokou školu, a tak máme dlouhé prázdniny a chtěly jsme volno nějak využít. Ani nás ale nenapadlo, že seženeme tolik sponzorů a bude o to takový zájem. Proto když se to povede, tak chceme příští rok udělat psí den znovu a poučit se z letošních chyb,“ uvedly sympatické pořadatelky.
Srdce návštěvníků i porotců si na Podbořanském psím dni získal roztomilý Bady. Na snímku pózuje při vyhlašování  štěněčí kategorie se svou paničkou Evou Vukliševičovou. Vedle nich (vlevo) vlčák Sam Lucie Mrázkové neboli 2. nejkrásnější štěně.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video