Ochrana lidí a majetku proti velké vodě není pro Nechranice prioritou

Jarka Cibulková 2013-10-04 00:06:00

Louny – Na pozvání starosty Radovana Šabaty přijali pozvání na pondělní zasedání zastupitelstva města zástupci vedení Povodí Ohře. Nic důležitého ovšem přítomným nesdělili, spíše je znechutili prezentací s různými grafy úhrny srážek při letošních červnových povodní. M. Tanajewski nedokázal ani odpovědět zastupiteli Michalovi Kučerovi na dotaz. Názor všech přítomných shrnul zastupitel Pehr, který řekl, že přehrada Nechranice podle většiny přítomných během povodní vypouštěla pozdě.

Podle Michala Kučery stačilo shrnout priority vodní nádrže Nechranice do jednoho obrázku. Nejdůležitější je zásoba vody pro průmyslové objekty a až jako třetí bod je povodňová ochrana obcí, které jsou pod hrází.
S další připomínkou, tentokrát se týkající protipovodňového plánu města Louny, vystoupil Pavel Csonka. Podle něho by protipovodňový plán měl být k nahlédnutí na titulní stránce webových stránek města a ne až pod odborem životního prostředí, kde jej návštěvník musí dlouze hledat.
Na dotaz Jaroslava Matičky, kolik kilometrů koryta řeky Ohře bylo vyčištěno během posledních pěti let, odpověděl zaměstnanec Povodí Ohře, že čištění koryta řeky je neefektivní.
Stanislav Rybák zase městu vytýkal, že se během povodně dost nestaralo o obce pod městem Louny. Sice Louny měly svůj krizový štáb, ale nespolupracovaly s obcemi. „Věděli jsme, jak na tom obce pod Louny jsou, ale nebyly ohroženy ani na obydlí ani na životech,“ odpověděl starosta R. Šabata.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video