Jemnodrsná poezie Ivany Žáčkové

Iveta Drlíková 2013-10-08 09:57:00

Libočany – Již čtyři knihy povídek má ve svém spisovatelském portfoliu Ivana Žáčková. Letos v září k nim přidala sbírku básní. Novinku nazvala Jemnodrsná poezie a stejně jako své předchozí tituly jí nechala vytisknout v nakladatelství Knihovnička.

„Na povídku byl nápad příliš titěrný, tak jsem zkusila tu myšlenku vyjádřit básní a během tří měsíců jsem jich napsala čtyřicet,“ popisuje vznik své první knížky poezie. „Měla jsem sice trochu obavy, jak básnickou formu zvládnu, protože své básnické „střevo“ jsem naposledy provětrala na základní škole. Mé obavy ale s radostí rozptýlil předseda Severočeského svazu spisovatelů pan Muška, jemuž jsem poslala pár ukázek,“ říká novopečená básnířka. Psané slovo opatřila z části vlastními ilustracemi, další dodal její partner Richard Fabián a kamarádka Lenka Teuberová.
Ivana Žáčková, žatecká rodačka, která již čtyři roky žije v Libočanech, se pustila do psaní až po třicítce, ale o to intenzivněji. Jak sama říká: „Všechno má svůj čas. Před třemi roky tu mojí múzu už zřejmě omrzelo, jen tak se nade mnou vznášet, tak konečně přistála. Od té doby se mne stále drží a já jsem jí vděčná.“
Od března letošního roku je Ivana Žáčková hrdou členkou Severočeského svazu spisovatelů, takže jí zanedlouho v almanachu, který svaz pravidelně vydává, otisknou dvě povídky. „Miluji vůni právě vytištěné knihy, zbožňuji i vůni těch starších, ohmataných od spousty čtenářů. Vždycky si představuji, kdo jí asi četl. Vím, že je v tom i kus nostalgie, ale pokud to půjde, tak se klasické knihy nevzdám,“ vysvětluje proč zvolila složitější cestu knižního tisku místo zveřejňování na internetu. Čerstvá novinka Ivany Žáčkové bude k dostání ve znovuotevřeném žateckém knihkupectví U Zlaté růže a také k zapůjčení v městské knihovně.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video