Zvýhodňuje město Louny určité podnikatele? Podle některých ano!

Pavel Macák 2013-11-29 01:38:00

Louny – Kontrolní výbor zastupitelstva města Loun se na svém nedávném jednání zabývalo ústním podnětem zastupitele města Otakara Krause, který poukazoval na určitou diskriminaci některých podnikatelů, která se týká výběru poplatku za zábor veřejného prostranství. Ve svém podnětu uvedl, že usnesením rady města č. 188/2012 ze dne 28. května, byly odpuštěny místní poplatky za užívání veřejného prostranství na dobu od 1. 7. 2012 do 31. 12. 2013 s tím, že po toto období nebude vyměřován místní poplatek za zařízení sloužící pro poskytování služeb ve formě předzahrádky u restaurace nebo cukrárny v zónách města A, B i C. Navíc již zaplacené poplatky byly za období od začátku července žadatelům vráceny.

Na tento problém jsme již v létě poukazovali. Tehdy se na nás obrátil jeden z obchodníků, který byl nespokojen s tím, že za předzahrádky se neplatí, ale on za reklamní panel před svým obchodem platit musí.
„Podle názoru kontrolního výboru není rada města oprávněna výjimku z obecně závazné vyhlášky schválit. S tímto stanoviskem souhlasili všichni na jednání přítomní členové kontrolního výboru,“ uvedl předseda výboru Jaroslav Zíval. Jaké stanovisko k tomu zaujme zastupitelstvo a rada, na to jsme zvědavi. Za místní poplatky, které se nevybíraly jeden a půl roku podle radními schválené výjimky, mohla být například uhrazena květinová výzdoba na pěší zóně.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video