Konečně. Po roce je silnice opět otevřena

Pavel Macák 2011-08-04 00:01:00

Výškov – Po téměř jednom roce je opět zprovozněn most přes železniční trať na silnici druhé třídy č. 250 u obce Výškov. Most byl v havarijním stavu a Ústecký kraj, kterému tato stavba patří, se rozhodl pro rekonstrukci. Původně měl být silniční železobetonový prefabrikovaný most o třech polích, překlenující dvoukolejnou elektrifikovanou trať pouze sanován, ale na začátku stavby se zjistilo, že je jeho konstrukce v tak špatném stavu, že by pouze oprava nestačila pro potřeby automobilové ani železniční dopravy.

Součástí oprav byla i náhrada stávající přilehlé zídky za novou včetně zábradlí a chodníku. Náklady na rekonstrukci mostu byly 47 milionu Kč včetně DPH. Dne 1. srpna bylo zahájeno předčasné užívání stavby před jejím úplným dokončením.
„Celý starý most se proto musel odstranit a stavba byla na několik měsíců zakonzervována. Čekalo se na nový projekt. Ukončení stavby a uzávěra silnice měla původně být do března letošního roku, ale byla prodloužena do 31. července. Tento termín také naše společnost přesně dodržela,“ uvedl stavbyvedoucí Jakub Drnec ze společnosti Insky Ústí nad Labem.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video