Místostarosta Csonka ke zrušení trestního stíhání ředitele Městské policie: Jednal jsem správně

Pavel Macák 2011-08-09 00:00:00

Pane místostarosto, můžete nám sdělit Vaše stanovisko k zrušení trestního stíhání ředitele Městské policie v Lounech? Budete z toho vyvozovat nějaké závěry?

Pokusím se krátce zareagovat na celé dění kolem MP Louny. Jako veřejný činitel (úřední osoba) působící v orgánech města musím konstatovat, že každý zastupitel složil dle zákona o obcích slib, že bude svoji funkci vykonávat čestně, svědomitě a v souladu s platnou legislativou. Při jakémkoliv zjištění podezření protiprávního jednání či neoprávněného nakládání s finančními prostředky obce je povinností zastupitele konat a učinit všechna potřebná opatření k zamezení tohoto stavu. Záležitosti okolo MP byly nejprve projednány v radě města a většinovým rozhodnutím jsem byl pověřen k podání trestního oznámení. Je s podivem, že některým zastupitelům se tento nezávislý postup prověření příslušnými orgány nelíbí, ať rozhodnou jakkoliv.
Mailem jsem obdržel kopii usnesení OSZ Most, jehož obsahem je zrušení usnesení policejního orgánu o zahájení tr. stíhání. V odůvodnění usnesení OSZ je uvedeno, že nebyl naplněn jeden ze znaků skutkové podstaty přečinu, a to subjektivní stránka (úmysl opatřit sobě nebo jinému prospěch). S tímto tvrzením se osobně neztotožňuji, proto považuji za správné dohled nadřízeného krajského SZ. Ve stejné době probíhá stejná kauza s velícím strážníkem MP Ostrov a zde se již případ projednává před soudem.
Souhlasím s tím, že celá záležitost MP a městu neprospívá, ale kde je vlastně chyba? Myslím si, že kdyby každý postupoval v souladu s platnými zákony, tak přece kauza MP neexistuje. Zcela jistě na tuto záležitost budu podrobně reagovat na jednání zastupitelstva města.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video