Markvarec zřejmě zůstane odříznutý od světa

Jarka Cibulková 2011-08-10 00:03:00

Markvarec – Bez autobusového spojení, které je jedinou veřejnou dopravou ve vsi, možná zůstane Markvarec. Krajský úřad Ústeckého kraje by měl k prosinci letošního roku zcela zrušit autobusový spoj z Loun do Třeskonic, který projíždí malou vesnicí na rozhraní Lounska a Žatecka. Starosta Hřivic, pod něž Markvarec spadá, Josef Hajm se pokoušel dojednávat s krajem možnost prodloužení autobusového spoje Pnětluky – Louny, který by do Markvarce zajížděl z Konětop a pak rovnou do Hřivic. Bylo by to pouze pár kilometrů navíc, ovšem starosta nemá od kraje zatím žádnou pozitivní odpověď. Na Markvarec by měl zajíždět pouze školní autobus, který děti sváží do Lipence.

K problému se nám vyjádřila tisková mluvčí M. Hanáčková: „V rámci výběrového řízení na nového dopravce v oblasti Lounsko-západ, který by měl začít jezdit od 11. 12., byla navržena i reorganizace linkového vedení a rozsahu dopravy v této oblasti. Současná linka 717 Louny – Třeskonice, která jede z Loun do Tuchořic přes Markvarec, by měla být vedena částečně v jiné trase a nepojede přímo do Loun. Spojení Markvarce a Loun je navrženo jiným spojením s přestupem kombinací linek 717 Lipenec – Třeskonice a 739 Žatec – Lipno – Louny. Na základě vyhodnocení současného provozu se dá předpokládat jisté omezení počtu spojů v zastávce Markvarec, která se vyznačuje velmi nízkým využitím. V současné době však probíhá řízení o námitkách proti výběru dopravce a není tak zcela jisté, že změny v oblasti nastanou již od prosincového termínu změn jízdních řádů,“ uzavřela tisková mluvčí kraje.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video