Nová ředitelka zná penězovody

Jan Vnouček 2011-08-12 00:00:00

Vroutek – Domov pro seniory ve Vroutku se dočkal nové šéfky. Čerstvě jmenovaná ředitelka Markéta Masárová z Libořic již úřaduje ve své kanceláři. Podle vzdělání a praxe ji vroutecké zastupitelstvo vybralo především jako manažerku a specialistku na získávání dotací.

Teprve sedmadvacetiletá Masárová se pyšní dvěma vysokoškolskými tituly. Bakalářské studium vystudovala na ústecké Univerzitě Jana Evangelisty Purkyně v oboru Podniková ekonomie a managment se zaměřením na regionální a lokální rozvoj. Inženýrský diplom získala na Provozně ekonomické fakultě České zemědělské univerzity v Praze v oboru Veřejná správa a regionální rozvoj. Po studiu pracovala v Regionální rozvojové agentuře Střední Čechy. Zaměřovala se tam na čerpání finančních prostředků z fondů EU pro sociální oblasti a veřejný sektor. „Učila jsem jednotlivé žadatele, jak čerpat evropské finance,“ přibližuje náplň svého tehdejšího zaměstnání. Naposledy působila v obchodním oddělení pražské reklamní agentury. Kariéra v komerčním sektoru ji ale neuspokojovala. „Nenaplňovalo mě to. Chtěla jsem se  vrátit ke svému oboru,“ zdůvodňuje, proč se ucházela o ředitelskou pozici v příspěvkové organizaci. Při studiu absolvovala půlroční kurzy sociologie a psychologie, ale přímé zkušenosti ze sociální oblasti  musí neprve načerpat. „Nejdřív se musím zapracovat a nastudovat příslušné věci. Určitou představu mám, také jsem svou vizi předložila výběrové komisi, ale všechno zveřejním, až zjistím finanční poměry. Do tří měsíců provedeme finanční kontrolu hospodaření a pak se uvidí, jak dál,“ uvedla.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video