Se zbraní požadoval po pošťačce peníze

Jarka Cibulková 2014-09-29 13:42:00

Louny, Hřivice – Šestatřicetiletý invalidní důchodce ze Žatecka usedl na lavici obžalovaných před Okresním soudem v Lounech. Obžaloba ho viní z letošní únorové loupeže na poště ve Hřivicích. Na pobočku poštovního úřadu přišel 18. února těsně před zavírací dobou muž vyšší postavy maskovaný kuklou, šátkem a slunečními brýlemi. Se slovy „dej mi peníze, to je přepadení“ přistoupil k přepážce a požadoval se vydání peněz.

„Nevím, co jsem ten den dělal, ale ve Hřivicích jsem určitě nebyl,“ lkal se u výslechu na policii obžalovaný. Jeho přítelkyně ovšem vypověděla, že ten den opravdu na poště byli, seděla v autě a čekala, než obžalovaný přijde. K soudu nedorazila, jelikož je čerstvou maminkou. Soud ji proto bude volat k příštímu jednání.
Před soudem vypovídala poškozená poštovní úřednice, která obžalovaného poznala jednoznačně na policii při hlasové rekognici. „Nejdříve jsem si myslela, že jde o kanadský žert. Až když jsem uviděla červené světlo z pistole, tak jsem začala mít strach. Na druhou stranu musím říct, že útočník byl ke mně slušný a na nohách měl lakýrky,“ vypověděla statečná pošťačka. Právě typ bot také sedí k obžalovanému, u soudu na dotaz soudkyně, jak chodí oblečený, uvedl, že elegantně, nosí sako a klobouk. Pošťačka mu poté vydala finanční hotovost ve výši necelých dvaceti tisíc korun. Loupežník poté z místa odešel a po cestě ještě ztrácel bankovky.
Další svědkové ze Hřivic vypověděli, jak si všimli divně postaveného fordu u budovy obecního úřadu, kde pošta sídlí. „Auto stálo tak zvláštně zaparkované, proto jsem si ho všiml. V protisměru, nestálo rovnoběžně se silnicí, ale bylo natočené, na rychlo připravené,“ vypověděl svědek.
Obžalovaný není před soudem poprvé, v trestním rejstříku má zaznamenáno těžké ublížení na zdraví, kde mu ještě běží tříletá podmínka, také byl stíhán vloni za podílnictví.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video