Nechali se chytit, na úřadě skončili

Jan Vnouček 2011-08-16 00:16:00

Podbořany – V poslední době z Městského úřadu v Podbořanech prosákly zprávy o odhaleném podvodném jednání několika dnes již bývalých zaměstnanců. Pět úředníků se mělo na základě pozměněných dokladů neoprávněně obohacovat čerpáním příspěvků ze sociálního fondu. Zhruba před měsícem na to přišla vnitřní kontrola úřadu.

„Jednalo se o čtyři současné a jednoho bývalého zaměstnance. Když to prasklo, tak sami uznali, že pochybili a po dohodě s tajemníkem požádali o rozvázání pracovního poměru,“ osvětlil zákulisí celé kauzy podbořanský místostarosta Karel Honzl. „Myslím, že to bylo bez nějakého nátlaku,“ dodal. Všem přistiženým skončil pracovní poměr ke konci července. Podané trestní oznámení ještě není uzavřené. Podle místostarosty se za některé v rámci reorganizace náhrada hledat nebude, za jiné se přijmou noví pracovníci.
Po zneužívání služebních počítačů je to v krátké době již druhý případ, kdy muselo vedení města řešit závažné porušení pracovní kázně svých zaměstnanců.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video