Národní dům: wellness a tankové pivo: Podnikatel chce přitáhnout do Podbořan i zahraniční klientelu

Alla Želinská 2015-05-11 15:08:00

Podbořany – O prodloužení nájemní smlouvy na Národní dům až do roku 2030 požádal vedení města Podbořan současný provozovatel podniku Michael Galus (na snímku vpravo). Pětadvacetiletý podnika-tel má s Národním domem, který pro-najímá od města už čtyři roky, velké plány a s tím spojené velké investice.

V hotelu a restauraci Národní dům Michael Galus chce zřídit wellness část s vířivkami a saunou, hodlá i čepovat tankové pivo a plánuje další služby. Kvůli chystané investici zhruba tři miliony korun potřebuje mít ale jistotu, že v budově bude působit dostatečně dlouho.
Se svým záměrem seznámil mladý podnikatel zastupitele města přímo na místě v Národním domě před konáním schůze zastupitelstva. To je s provozem restaurace a kulturního zařízení se společenským sálem dosud spokojeno a záměr v podstatě podpořilo. Zastupitelé hlasováním vyjádřili souhlas s tím, že pro vynaložené investice do projektu wellness a tankové pivo se M. Galusovi prodlouží nájem o devět let a po případném skončení nájmu přejdou věci do majetku města.
Nyní by se měly dotáhnout do konce právní náležitosti. „Majetkoprávní odbor věc bude zpracovávat minimálně několik týdnů, neboť to musí udělat právníci cizí, kteří jsou na chyby pojištěni. Aby finální návrh smlouvy s nájemcem byl v pořádku a vyhovující oběma stranám,“ vysvětlil tajemník radnice Martin Gutzer.
Michael Galus je nájemcem podbořan-ského Národního domu, který patří městu, už čtyři roky. Současná smlouva mezi ním a městem je ještě na šest let, do roku 2021, a nyní podnikatel žádá o její prodloužení ještě na dalších devět.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video