Urychlí dostavbu důležité komunikace vytvoření Sdružení? Zástupci měst spojí síly s investorem v zóně Triangle

Jarka Cibulková 2015-06-10 10:27:00

Louny – Jednání starostů se zástupcem Ředitelství silnic a dálnic moc pozitivní zprávy nepřineslo. Dostavba silnice R7 podle předloženého harmonogramu by měla být hotova až v roce 2023. Jednání se poprvé zúčastnil také zástupce jihokorejské společnosti Nexen, která by měla v roce 2020 v průmyslové zóně Triangle vyrábět a exportovat pneumatiky do českých automobilek. Dostavba důležité komunikace byla jednou z podmínek, proč si tuto zónu u Žatce vybrali.

V současnosti je hotové majetkoprávní vypořádání u akcí zkapacitnění silnice u Chlumčan a u Panenského Týnce, začít by se mělo také s vykupováním pozemků u lounského obchvatu. „V roce 2010 zastavil územní rozhodnutí na obchvat Postoloprt bývalý ministr Vít Bárta, vše se tím dost zbrzdilo,“ řekl starosta Loun Radovan Šabata a dodává „Nabídli jsme Ředitelství silnic a dálnic spolupráci s majetkoprávním vypořádáním u obchvatu Loun, hodně majitelů je našimi občany.“ Zahájení zkapacitnění obchvatu Loun by mělo proběhnout ve čtvrtém kvartálu roku 2016. Vysoutěžen je také zhotovitel úseku Postoloprty – Bitozeves, který by se stavbou měl začít v prvním čtvrtletí příštího roku. Starosta i místostarosta Postoloprt namítali zástupci ŘSD, že s městem málo komunikují. Všichni starostové se také shodli na špatném stavu komunikace mezi Louny a Slaným, který by si zasloužil opravu povrchu. Ředitelství silnic a dálnic ovšem upozornilo na velký problém, který vznikl při jednání s majiteli pozemků, kteří je nechtějí prodat, ale vyměnit se státem, což zbrzdí realizaci. Senátorka Zdeňka Hamousová a poslanec Michal Kučera slíbili pomocnou ruku.

 

Více informací najdete v tištěném vydání týdeníku Lounský press

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video