O krok blíže k rozhodnutí o městské policii

Alla Želinská 2015-07-02 12:46:00

  Podbořany – O zřízení či nezřízení městské policie v Podbořanech už několik let diskutují v Podbořanech. Také tímto palčivým tématem se zabývali tamní zastupitelé na svém červnovém jednání. Zřízení městské policie vedení města zvažuje. Zatím je vše ve stadiu úvah a výpočtů.  

Náklady na zřízení městské policie v Podbořanech se odhadují na částku minimálně šest milionů korun. Tuto sumu vzali na vědomí zastupitelé města. Pokud by jedna-li rychle, nejdříve by mohla městská policie v Podbořanech začít působit v roce 2016. Pro letošní rok nejsou peníze v návrhu roz-počtu.
„Máme k dispozici studii, kolik by strážníci stáli. Musíme si říci, jak mohou napomoci ke zvýšení bezpečnosti ve městě, zda vyřeší některé naše problémy. Musíme zhodnotit, co by to městu přineslo, ale i zda to není příliš nákladné, zda je potřebujeme," říká starosta města Radek Reindl.
Aktuálně vedení radnice uvažuje o sboru do deseti lidí. „Jednalo by se o tři směny po dvou lidech plus obsluha kamerového systému. Tato varianta by ročně přišla na pět a půl milionu korun," uvedl podbořanský sta-rosta. Peníze by město muselo vzít ze svého investičního rozpočtu. O to méně případně každý rok postaví nebo opraví.

Celý článek najdete v tištěném vydání Regionu Podbořanska

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video