Zastupitelé v rolích radních

Veronika Salášková 2015-07-08 10:34:00

Žatec – Poprvé se tuto středu sejdou zastupitelé v roli radních. Pravomoce rady museli převzít, protože počet radních klesl pod pět, což je podle zákona o obcích nejnižší možné číslo, aby rada mohla fungovat a byla usnášeníschopná. Během léta tak místo prázdnin čekají zastupitele další tři nebo čtyři jednání.

Rada o své pravomoce a kompetence přišla poté, co 23. června na své členství v ní rezignoval Karel Krčmárik (KSČM). Počet radních klesl na čtyři – starostku Zdeňku Hamousovou, místostarostu Jaroslava Špičku (oba Volba pro město), Jaroslava Hladkého (SNK-ED) a Jiřího Karase (Unie pro sport a zdraví). Protože se zastupitelé na zasedání 24. června nedokázali shod-nout na nové podobě rady, převzalo její pravomoce zastupitelstvo. „V praxi tato situace neznamená nic jiného, než že se místo rady schází zastupitelstvo a v plné kompetenci řeší úkoly rady města,“ vysvětlil místostarosta Jaroslav Špička.
Zastupitelé se jako rada poprvé sejdou ve středu 8. července od 14.30 hodin v zasedacím sále žatecké radnice. Zabývat se budou materiály a úkoly, které by jinak rad-ní projednávali ve čtvrtek 9. července. Jednání zastupitelstva je veřejné, přenášeno bude též živě online prostřednictvím webové kamery a služby YouTube, odkaz na něj lze nalézt na stránkách města.

Celý článek si můžete přečíst v tištěném vydání Žateckých novin

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video