V Balkové chtějí obnovit tábor pro migranty: Je to jen pět kilometrů od Lubence, starosta z toho nadšen není

Alla Želinská 2015-07-23 11:01:00

Podbořansko – V objektu v Balkové na severním Plzeňsku nedaleko Lubence bude opět umístěn tábor pro uprchlíky. K tomuto účelu už bývalá škola v přírodě dříve sloužila, pak v ní bylo výcvikové středisko policie.

Balková leží na rozhraní tří krajů a jen asi čtyři až pět kilometrů od Lubence a Blatna. O obnovení tábora rozhodla vláda kvůli stoupajícímu počtu cizinců, kteří v ČR v po-sledních měsících nelegálně přibývají. Ministerstvo vnitra očekává, že v příštím roce do Česka přijde 5000 až 7000 nelegálních migrantů. Letos jich má být kolem 3500.
Vláda proto schválila otevření nových detenčních zařízení pro běžence v obcích Vyšní Lhoty v Moravskoslezském kraji a v Balkové, která spadá do okresu Plzeň – sever.
V Balkové by mělo vzniknout 210 míst určených pro ilegální migranty. Tábor má plnit roli tzv. detenčního zařízení – krátkodobého zadržení a umístění migrantů, kteří k nám přišli nelegálně. Po pár dnech vyřizování procedur mají být vráceni zpět do země, odkud k nám přišli. V Balkové tedy nebudou žít cizinci trvale či dlouhodobě, nic-méně budou se tam střídat stále noví a noví lidé. Tábor v Balkové bude střežen a zadržení migranti budou odděleni od společnosti.
V Balkové už středisko pro migranty bylo, šlo o záchytné středisko pro uprchlíky a žadatele o azyl. Vzniklo tam v roce 1998 v bývalém objektu střední policejní školy, který předtím sloužil jako škola v přírodě. Mělo kapacitu kolem 300 osob. V roce 2006 byl areál přeměněn na policejní školící středisko. K tomu sloužil až dosud.

Celý článek najdete v tištěném vydání Regionu Podbořanska

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video