Teplárna dostane sankci čtyři miliony

Redakce 2015-08-04 14:51:00

Žatec (jv) Na rekonstrukci dvou uhelných kotlů se Žatecké teplárenské podařilo získat o dvanáct milionů vyšší dotaci, než se původně očekávalo. Částku však nakonec nedostane celou. Dotace bude teplárně o deset procent snížena kvůli pochybení při výběru generálního dodavatele pro tuto zakázku.

Na projekt ekologizace dvou ze tří uhelných kotlů, K1 a K2, požádala Žatecká teplárenská o dotaci ze Státního fondu životního prostředí. Podařilo se jí ji získat ve výši 37 milionů korun. Tato informace padla na zasedání zastupitelstva města ve čtvrtek 30. července. Částka je tedy o dvanáct milionů vyšší, než byl původní předpoklad v době podávání žádosti o dotaci na tento projekt. „Je to skvělé, považujeme to za obrovský úspěch,“ okomentovala zisk dotace Alena Hlávková, bývalá ředitelka společnosti, která projekt spolu se svými spolupracovníky připravovala. „Je to výsledek čtyřleté precizní práce minulého vedení společnosti, především bývalého předsedy představenstva Milana Lacka, starostky Zdeňky Hamousové a kolektivu pracovníků Žatecké teplárenské, a.s., kteří zajistili nejen kompletní zadávací dokumentaci, ale zároveň financování celého projektu včetně výhodného bankovního úvěru,“ dodala Hlávková.

Celý článek čtěte v tištěném vydání Žateckých novin

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video