Volbu radních zastupitelé vynechali

Veronika Salášková 2015-08-04 15:07:00

Žatec – Město chmele a piva stále nemá funkční radu. Přestože v červenci proběhla hned dvě zasedání zastupitelstva, ani na jednom volba radních neproběhla. Tento bod byl na obou jednáních z programu vynechán.

Bez usnášeníschopné rady je Žatec od 23. června, kdy na funkci radního rezignoval Karel Krčmárik (KSČM). Počet radních tak klesl na pouhé čtyři – starostku Zdeňku Hamousovou, místostarostu Jaroslava Špičku (oba Volba pro město), Jaroslava Hladkého (SNK-ED) a Jiřího Karase (Unie pro sport a zdraví), což je přesně o jednoho méně než jich rada může mít, aby mohla vykonávat svou práci. Zastupitelé se na svém zasedání na konci června nebyli schopní shodnout na nové podobě rady, její pravomoce proto muselo převzít zastupitelstvo. To se tak nyní netypicky schází i v průběhu letních prázdnin. Čas dovolených s sebou však přináší podstatně nižší docházku městských poslanců, účastní se jich průměrně okolo patnácti a méně. Dá se očekávat, že na dalším jednání, které se bude konat ve středu 19. srpna, bude situace obdobná. Volby radních se tak nejspíš dočkáme nejdříve až v září, kdy se prořídlá křesla zaplní a zastupitelé se opět sejdou v plném počtu.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video