Modrá stuha a zlatá cihla pro Nové Sedlo

Veronika Salášková 2015-08-11 14:53:00

Nové Sedlo – již podruhé se obci Nové Sedlo povedlo zabodovat v krajském kole soutěže Vesnice roku. V jejím letošním ročníku získala modrou stuhu a zlatou cihlu. Předminulý čtvrtek obec navštívil hejtman Ústeckého kraje.

Soutěž Vesnice roku v Programu obnovy venkova je každoročně vyhlašována již od roku 1995. Cílem této soutěže je snaha povzbudit obyvatele venkova k aktivní účasti na rozvoji svého domova, zveřejnit rozmanitost a pestrost uskutečňovaní programů obnovy vesnic a upozornit širokou veřejnost na význam venkova, ale také snaha vyzdvihnout aktivity obcí, jejich představitelů a občanů, kteří se snaží nejen zvelebovat svůj domov, ale rozvíjejí i místní tradice a zapojují se do společenského života v obci
V krajském kole soutěže se kromě zlaté stuhy pro vítěze udělují další čtyři ocenění v jednotlivých kategoriích – stuhy odlišené různými barvami. Novému Sedlu se povedlo získat během krátké doby již dvě z nich. V roce 2013 obdrželo zelenou stuhu – ocenění za péči o zeleň a životní prostředí. V letošním roce k ní přidalo stuhu modrou za společenský život v obci. Získalo rovněž cenu Zlatá cihla za opravu, rekonstrukci a záchranu kulturní památky – budovy bývalé fary, která byla slavnostně otevřena 28. května jako nový obecní úřad. „Na základě tohoto ocenění bude objekt zařazen do připravované publikace o zachráněných památkách,“ sdělil starosta Petr Sýkora. Slavnostní vyhlášení a předání cen proběhne v Bžanech na Teplicku, které v krajském kole zvítězily a získaly tak zlatou stuhu, 26. srpna.
Nové Sedlo rovněž minulý čtvrtek navštívil na své cestě hejtman Oldřich Bubeníček. Prohlédl si prostory nově zrekonstruovaného obecního úřadu. Na této pracovní návštěvě se starosta Sýkora a hejtman Bubeníček spolu bavili mimo jiné o chybějícím daňovém zvýhodnění obcí, na jejichž území leží věznice a o rekonstrukci místního kostela, která probíhá za podpory Ústeckého kraje. Hejtman poté ještě navštívil věznici v Novém Sedle.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video