Sousedé neprošli, tak pomůže Morava: Druhý pokus pokládky podlahy na ZŠ Přemyslovců

Jarka Cibulková 2015-09-02 12:07:00

Louny – Již rok nemohou žáci Základní školy Přemyslovců užívat svoji tělocvičnu. Nyní ovšem svítá na lepší časy, radnice vybrala nového dodavatele na rekonstrukci podlahy v tělocvičně včetně nářaďovny.

S původní ústeckou firmou, která podlahu odflákla, se město zřejmě bude soudit. Dodavatel odmítá odstranit nevyhotovující povrch, na nějž bylo použito nekvalitních parketových vlysů a na jejich připevnění zdraví nebezpečných vrutů. Na výzvy radnice dotyčná firma ani neodpovídá. „Na demontáž nepodařené podlahy bude dohlížet soudní znalec, aby město mělo zdokumentováno nekvalitní provedení pro případný soudní spor s původním zhotovi-telem,“ řekla vedoucí odboru správy majetku lounské radnice Blanka Sun-kovská. Z nového výběrového řízení, které bylo vypsáno v červenci, vyšla jako vítěz firma P. I. PARKET s.r.o. Brno, která rekonstrukci podlahy, včetně realizace tribun a obložení nářaďovny zhotoví za 1 950 550 korun.
„Investice bude rozdělena do dvou etap. V první etapě dojde k rekonstrukci podlahy, s termínem ukončení do 30. září,“ přiblížila Sunkovská. Smlouva počítá s termínem dokončení celé akce do 12. října letošního roku. Škola navíc přichází o peníze. Za prostory, které žáci využívají při hodinách tělocviku, musí škola platit, na druhou stranu je ošizena za pronájem prostor tělocvičny. Zastupitelé by měli v září jednat o poskytnutí příspěvku ve výši 200 tisíc korun jako kompenzaci škole.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video