Finanční úřad v Podbořanech zůstává: Kompromisem je jeho otevření na dva dny v týdnu

Alla Želinská 2015-09-10 09:21:00

Podbořany (až) Finanční úřad v Podbořanech bude nabízet služby podnikatelům i dalším občanům nadále i od ledna roku 2016, přestože se uvažovalo o jeho zrušení v tomto městě.  

Stejný osud měl potkat pobočky finančních úřadů v celkem třiadvaceti menších českých městech včetně Podbořan, ale tato sídla, jejich samosprávy i mnoho jejich obyvatel vehementně protestovalo. Proto nakonec bylo rozhodnuto o kompromisu: pobočky finančních úřadů v těchto malých městech zůstanou, ale otevřeny pro veřejnost budou jen dva dny v týdnu.
„Rušení malých finančních úřadů se chystalo už za vlády ODS. Pak jsme se dozvěděli, že se to chystá udělat i ANO 2011. Máme dopis od ministra Babiše asi rok starý, že se finanční úřady rušit nebudou. Pak se rozhodl, že je zruší, pak se zase zalekl tlaku a dopadů na veřejné mínění, takže ustoupil a finanční úřady nám formálně sice nechal, ale ve skutečnosti je zmrzačil. Nicméně alespoň něco, pořád je to lepší výsledek než kompletní zrušení,” uvedl pro náš týdeník Martin Gutzer, tajemník Městského úřadu Podbořany.
Podle něj ovšem od 1. září nelze platit na podbořanském finančním úřadě v hotovosti na pokladně. „To považuji za nelidské,“ dodal Martin Gutzer.
Ředitel územního pracoviště Finančního úřadu v Lounech, pod nějž spadá i pobočka v Podbořanech, se k situaci zatím nechtěl vyjádřit s tím, že nemá ještě dostatek informací. „Ke zprávě se zatím pro nedostatek informací nebudu vyjadřovat. Věřím, že do konce tohoto týdne se budu lépe orientovat v situaci kolem rušení či nerušení pracoviště v Podbořanech,” odpověděl Radovan Stroukal na dotaz Regionu Podbořanska.
Hlavním motivem pro zvažované rušení poboček byla snaha státu o úspory. Ušetřilo by se tím prý až sto milionů korun.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video