Kontaminace pochází ze zemědělského areálu

Veronika Salášková 2015-11-10 10:34:00

Bezděkov – Znečištění přírody ve svahu za Bezděkovem, o němž jsme již dvakrát informovali, prošetřuje kromě České inspekce životního prostředí také kriminální policie. Podařilo se prokázat, že látky, které přírodu kontaminovaly, pocházejí z objektu v bývalém zemědělském areálu, který patří firmě Femme.

Na několika místech ve svahu za obcí nedaleko areálu firmy Femme se nachází louže oranžové odpadní vody plné mastných skvrn, které štiplavě chemicky zapáchají. V jejich okolí je nepřirozeně sytě oranžová půda a zčernalá, spálená tráva a také několik uschlých stromů. Dále od těchto louží však již má vegetace zase přirozenou barvu. Svahem vede dolů široká cesta vybudovaná z navážek sutin a stavebního materiálu. Nahoře ústí přímo za bývalým zemědělským areálem. Nedaleko této cesty teče potůček zapáchající a znečištěné vody. Na jednom místě se u něj nacházejí rozkládající se tělíčka dvou uhynulých ptáků. Pod kopcem u kraje pole se kontaminovaná voda stéká v malé jezírko pod můstkem trati, kde se hromadí. Průchod tohoto můstku je zahrazen paletami a prkny. Městský úřad v Žatci, jehož je Bezděkov spádovou obcí, podal v této záležitosti trestní oznámení. „Případ je v prověřování hospodářské policie v součinnosti s Inspekcí životního prostředí a Městským úřadem v Žatci. V tuto chvíli nelze zatím sdělit žádné bližší informace,“ sdělila mluvčí lounské policie Jaromíra Střelcová.

Celý článek najdete v tištěném vydání Žateckých novin (vychází 10. listopadu)

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video