Třetí ročník Národní potravinové sbírky

Redakce 2015-11-20 12:43:00

Den Národní potravinové sbírky, který letos proběhne v sobotu 21. listopadu od 8 do 20 hodin ve vybraných prodejnách po celé České republice. Sbírku organizuje Byznys pro společnost ve spolupráci s Českou federací potravinových bank a Armádou spásy. Letos se do sbírky zapojuje 26 marketů Ústeckého kraje, jimiž jsou obchodní řetězce Tesco, Globus, Albert, Kaufland a Penny market. V Žatci je možné přijít podpořit sbírku svým nákupem v obchodě Tesco.

Více informací, jak se do sbírky zapojit, je k nalezení na webových stránkách www.potravinypomahaji.cz, kde je ke zhlédnutí i seznam vhodných potravin k darování.
Sbírka je závislá na dobrovolnictví, kterou v našem regionu koordinuje příkazník Potravinové banky v Ústeckém kraji – Džbánsko, o.p.s. se sídlem v Liběšicích, jež dále skladuje a redistribuuje potraviny organizacím s poskytováním sociálních služeb. Tyto organizace již potraviny rozdělují potřebným, tedy lidem v nouzi v našem regionu. V den sbírky budou dobrovolníci na prodejnách označeni zástěrami s logem projektu a uvítají Vás i u vchodů do prodejen s letáčky výčtu doporučených potravin vhodných k darování. Darované potraviny můžete za pokladnami předávat dobrovolníkům do košíků opět opatřených logem projektu.
Důvodem sbírky je nejen získat potraviny pro lidi v nouzi, ale i upozornit veřejnost na to, že i v České republice je chudoba problémem a že je mnoho lidí v těžké životní situaci, ve které si sami nemohou zajistit ani základní potraviny a jsou závislí na pomoci druhých.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video