V Kryrech chtějí založit volnočasové centrum

Alla Želinská 2015-12-03 13:26:00

Kryry – Maminky a tatínkové v Kryrech se možná dočkají v brzké době volnočasového rodinného centra, jako mají například Podbořany či Nepomyšl.

Minulý čtvrtek totiž tam proběhlo první setkání s veřejností, kde iniciátorka centra Kateřina Ausbuherová ujišťovala, zda se najdou dobrovolnice z řad maminek, které by se do tohoto projektu zapojily a byly ochotné se tomu věnovat.
„Myslím, že by v Kryrech mohl vzniknout spolek, jako je Jonáš v Podbořanech, aby děti měly prostor samy pro sebe za každého počasí, samozřejmě pouze za dohledu dospělých. Město má k tomu velmi vhodné prostory přímo vedle knihovny, a to velký prostorný byt, který se pronajímal nájemci pohostinství Sokolovna a teď je volný. Já osobně této ideji fandím a pomůžu, co bude v mých silách,“ říká Dagmar Kazáková, členka kulturně školské komise města.
Kateřina Ausbuherová má s podobným centrem zkušenosti, neboť byla mezi zakladatelkami Rodinného a mateřského centra Jonáš v Podbořanech, proto ji kulturně školská komise oslovila a nabídla tento nápad.
Na čtvrteční setkání dorazilo několik kryrských maminek i jeden tatínek. „Zájem rodiče mají, to je hlavní, celá věc je ovšem teprve na začátku. Nechci předbíhat, po Novém roce budeme vědět více a s přípravami seznámíme veřejnost,“ sdělila Kateřina Ausbuherová.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video