Mobilní kluziště už stojí před radnicí

Veronika Salášková 2015-12-15 11:40:00

Žatec – Příznivci zimních sportů si mohou mnout ruce, jeden z nich budou moci po tři měsíce provozovat přímo na náměstí před radnicí. Je jím bruslení, pro které zde začalo po polovině minulého týdne vznikat kluziště.

Žatec nemá svůj zimní stadion, pokud si tak jeho obyvatelé chtějí zabruslit, musí dojíždět do okolních měst. To se nyní mění, zabruslit si už v nejbližších dnech budou moci na mobilním kluzišti, které na náměstí Svobody dorazilo ve čtvrtek 10. prosince. Ihned se začalo s jeho stavbou. „Bruslit by se mělo začít ke konci tohoto týdne v závislosti na počasí,“ sdělil místostarosta Jaroslav Špička. Žatečané se nemusí obávat, že by si kluziště neužili, stát zde bude po následující tři měsíce, tedy až do jarních prázdnin, které v okrese Louny budou v prvním březnovém týdnu. Bruslit se na kluzišti dá až do + 15 °Celsia, neboť led vyrábí elektrický chladící agregát, ledovou plochu bude udržovat malá rolba. Na kluziště město vyčlenilo ze svého rozpočtu 1,6 milionu korun, zastupitelé tuto částku schválili na svém zasedání na konci listopadu.
Pronájem kluziště na tři měsíce stojí 1,1 milionu korun. Přibližně 200 tisíc si na každý měsíc musí město připravit na jeho provozní náklady, které budou hodně záviset také na tom, jaké budou venkovní teploty. Kluziště má rozměry 15 metrů krát 30 metrů. Vstup na něj bude zdarma, platit na něm bude provozní řád, nebude se na něm např. smět hrát hokej. Zabruslit si zájemci budou moci přijít od 9 do 22 hodin, při tom až do 20 hodin pro ně bude otevřen vestibul radnice s toaletami. Další zázemí by měly poskytnout dřevěné stánky na náměstí. Vedení města si od pronájmu kluziště neslibuje pouze sportovní vyžití pro své občany, ale i oživení centra Žatce.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video