Teplárna: Kotle ani po termínu nejsou v provozu

Redakce 2016-01-05 12:16:00

Žatec (jv) Před vánočními svátky, v předposledním čísle Žateckých novin, jsme psali, že kotel K1 v Žatecké teplárenské byl začátkem prosince uveden po své rekonstrukci do zkušebního provozu. Zjistili jsme ovšem, že se jednalo o mylnou informaci a v kotli hořelo pouze kvůli vysoušení podezdívky a poté u něj nastala porucha.

V průběhu loňského roku probíhala v Žatecké teplárenské ekologizace – rekonstrukce dvou uhelných kotlů K1 a K2. Podle harmonogramu prací měly být oba kotle, namontovány, komplexně vyzkoušeny s garantovaným palivem a následně do 14. prosince převzaty, přičemž kotel K1 měl být do provozu uveden již 20. září. Kotel K1 však nebylo podle našich zpráv možné převzít a uvést do provozu ani k 15. prosinci, kdy už měl být den v provozu kotel K2, na němž se teprve pracuje. Kotel K1 měl mít poruchu zauhlovacího šneku, což je zařízení, které dopravuje palivo do kotle. Zajímavé jistě je, že k 15. prosinci dostal výpověď dlouholetý energetik společnosti Eduard Procházka, který opakovaně na jednáních zastupitelstva upozorňoval na problémy s realizací projektu a na zpoždění prací oproti harmonogramu. A nejen to, pozice energetika byla v Žatecké teplárenské zrušena. Po zrušení funkce ředitele teplárny je to další obtížně pochopitelný krok ze strany jejího vedení.
Žatečané mohou být rádi, že letošní zima je zatím spíše velmi mírná. Díky tomu se větší stížnosti na dodávky tepla zatím neobjevily, pouze v Podměstí si podle našich informací stěžují někteří obyvatelé na nedostatečně teplou vodu.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video