Vyšetření by vážnou nemoc odhalila, shodli se svědci

Jarka Cibulková 2016-01-13 10:33:00

Louny, Podbořany – Bez účasti obžalovaného probíhalo druhé soudní stání v případě zanedbání péče a následného úmrtí pacientky na Podbořansku. Obžalovaný jednašedesátiletý gynekolog měl podle obžaloby zanedbat péči o 42letou pacientku, která podlehla rakovině děložního čípku. Za tři roky neprovedl žádná cytologická vyšetření, která by na zhoubný nádor včas přišla, on sám se hájí tím, že poškozená byla problémovou pacientkou a nechtěla se vyšetřit. V ručně psané zdravotní dokumentaci poté měl provést hrubé zkreslení. Poškozená rodina žádá o odškodnění ve výši čtyř milionů korun.

Jako první vypovídala u lounského soudu manželka obžalovaného, také lékařka, která se vyjadřovala k vypracování výpisu ze zdravotní dokumentace poškozené. „Přišlo mi, že poškozená byla neukázněná, nespolupracovala, nedostavovala se na sjednaná vyšetření,” řekla svědkyně.
Naopak o opačném postoji poškozené k vyšetření vypovídala gynekoložka, ke které žena později přešla. „Pokud by odmítla vyšetření, tak bych ji ani nezaregistrovala, respektovala moji léčbu,” vysvětlila. „Nádor na děložním čípku se nevytvoří během měsíce, ale spíše několika měsíců či let. Nádor v takovém stavu jsem ještě nikdy neviděla, kdyby jí byly prováděny stěry, přišlo by se na to včas,” vysvětlila svůj názor lékařka. Její výpověď později advokát obžalovaného určil jako zastaralou medicínu před 25 lety. „Byla to nemoc v poslední fázi,” potvrdil slova obžaloby gynekolog z Chomutova, který poškozenou také vyšetřoval.
Další jednání proběhne ve druhé polovině března, naplánovány jsou výslechy policisty a dvou znalců. Do Loun by měl přijet i znalec Radim Uzel.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video