U rybníku se převrátilo auto převážející výbušné látky

Lucie Steklá 2016-01-13 10:35:00

Lipenec (lus, hr) K nehodě nákladního vozidla převážejícího výbušnou směs, převráceného na bok v příkopu vyjížděli v závěru minulého týdne profesionální hasiči z Loun a dobrovolná jednotka z Tuchořic. Vozidlo se převrátilo u silnice naproti rybníku u odtokové strouhy rybníku. „Z vozidla nic neunikalo, až na vysypaný náklad granulovaného dusičnanu amonného. Řidič vyvázl z nehody bez zranění,“ uvedl Michal Hrdlička, vrchní inspektor z HZS Žatec.

Hasiči na místě nehody zřídily dva proudy C, pro případ zahoření. Jednotka u nehody  prováděla několik úkonů. Jedním z nich bylo řízení dopravy a to pouze pro zpomalení, ale průjezdnost plně v obou směrech. „Hasiči zabezpečili místo a kontrolovali evakuované objekty v okolí, neboť náklad ve vozidle byl výbušný. Provedli ucpání kanalizačních propustí, aby se v případě možného úniku látky nedostaly do rybníka, a to za pomoci kanalizačních ucpávek a elektrického ventilátoru poháněného od centrály z CAS-20,“ přiblížil průběh zásahu inspektor. Hasiči následně informovali Správu a údržbu silnic o poškození vodní propusti a příkopu u silnice. K úplné uzavírce průjezdnosti místa nehody došlo až v době vyprošťovacích prací za přítomnosti dopravní policie. Vzhledem k charakteristice nákladu, emulzi, jež nešla přečerpat, musela odtahová služba manipulovat z plnou cisternou o hmotnosti přibližně 24 tun. Na místě byla v té době provedena trojnásobná požární ochrana (voda, pěna, prášek). „Protože byla zlomená prostřední náprava a vozidlo se mělo odtáhnout na tyči, bylo nutné demontovat kola této nápravy a dále zajistit tlakový vzduch pro odbrzdění. Když bylo toto provedeno, bylo ještě vozidlo umyto od bláta aby neznečisťovalo komunikaci. Zásah byl ukončen, proveden úklid materiálu a místo předáno policii ČR, která provedla zrušení úplné uzávěrky komunikace a tudíž plné zprovoznění obou směrů,“ uzavřel M. Hrdlička.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video