Událostí roku má být otevření D8 Na festival Rock For Churchill se již prodávají vstupenky

Alla Želinská 2016-01-28 10:52:00

Ústecký kraj, Podbořansko – Plánované otevření posledního úseku dálnice D8 přes České středohoří bude nejočekávanější událostí v Ústeckém kraji v roce 2016. Ředitelství silnic a dálnic slíbilo termín zprovoznění úseku z Bílinky do Trmic na Ústecku na 16. prosinec. Mezi další mediálně sledované věci patří v tomto roce některé soudy a jejich rozsudky v několika významných kauzách. První je případ Věry Marešové obžalované z vražd šesti pacientů v Lužické nemocnici v Rumburku. Ve čtvrtek 21. ledna se Marešová dočkala u krajského soudu osvobozujícího rozsudku. Podle obžaloby sice měla údajně šest pacientů zavraždit podáním vysoké dávky kalia, ale klíčový revizní znalecký posudek vyzněl v její prospěch.

Rozsudek v případu Pavla Paura ze Slavětína obžalovaného z týrání své pohřešované manželky by mohl padnout na konci února.
Termín dokončení dálnice D8 se posouval už několikrát. Zatím poslední je 16. prosinec 2016. Práce na posledním úseku zkomplikoval v roce 2013 mohutný sesuv půdy, který zavalil už téměř postavený úsek. Na konci září začala druhá etapa sanace, trvat by měla rok. Zatím poslední ucelený úsek D8 byl otevřen v roce 2006, šlo o část z Trmic po státní hranici s Německem.
Kromě krajských voleb čekají letos dva okresy v Ústeckém kraji i senátní volby. V Mostě bude mandát obhajovat lékařka Alena Dernerová, v Ústí nad Labem Jaroslav Doubrava (oba Severočeši.cz). Lídra pro krajské volby už představila ODS, bude jím starosta Kadaně na Chomutovsku Jiří Kulhánek. KSČM bude chtít vítězství v krajských volbách obhájit pod vedením současného hejtmana Oldřicha Bubeníčka.
Už v průběhu druhého pololetí chce začít nabírat zaměstnance pro novou továrnu v průmyslové zóně u Žatce společnost Nexen. Třetí největší investice v Česku dá práci až 1500 lidem. Samotná továrna by měla být otevřena na přelomu let 2017 a 2018. Jihokorejská společnost plánuje, že na Žatecku vyrobí ročně až 12 milionů pneumatik pro osobní a nákladní vozy.
Jako každoročně se uskuteční v Ústeckém kraji i velké hudební festivaly. Pořadatelé Rock for Churchill ohlásili 17. ročník dvou-denního festivalu ve Vroutku na pátek a sobotu 26. – 27. srpna. A 1. edice vstupenek na Rock for Churchill 2016 už je v prodeji! Cena dvoudenní vstupenky v 1. edici je 700 korun (ke každé vstupence zájemci mají dvě piva zdarma od generálního partnera Staropramenu). Cena platí do 29. února, od 1. března se zvedá o 100 korun.
Už 25. června se koná Vysmáté léto v Kadani. Hlavní hvězdou letošního 13. ročníku hudebního festivalu bude skupina Kryštof. Dále jsou na plakátech Chinaski, Tři sestry, Anna K, Jelen a další. Od roku 2015 je festival bezbariérový. Děti do 125 cm a vozíčkáři mají vstup zdarma. Jedním z tradičních předprodejních míst vstupenek na Vysmáté léto je městská knihovna v Podbořanech.
Čím dál populárnější dvoudenní hudební Krásnej fest v Krásném Dvoře svůj již 8. ročník rozbalí 8. – 9. července.
Máme se na co těšit.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video