K farmářským trhům padly připomínky

Veronika Salášková 2016-02-09 09:35:00

Žatec – Připomínky k pořádání a podobě farmářských trhů se objevily na zasedání zastupitelstva ve čtvrtek 4. října. Vystoupila s nimi zastupitelka Ivana Malířová (KSČM), která sdělila, že se jedná o podněty sesbírané od občanů.  Objevilo se mezi nimi např. přesunutí farmářských trhů z dosavadní středy na sobotu, aby si na ně mohli zajít nakoupit i pracující lidé, kteří je ve všední den nestíhají. Objevil se také požadavek na prodloužení jejich prodejní doby a na sortiment, který by měl skutečně zapadat do charakteru farmářských trhů.

Pro letošní rok byl jako pořadatel farmářských trhů vybrán Tomáš Kepl z Loun. Vedení města přislíbilo, že s ním uvedené návrhy probere. V minulých letech však už o podobných požadavcích zkoušelo jednat s předchozích organizátorů trhů, ale neúspěšně. Sobotní farmářské trhy v Žatci nejsou prý pro trhovce příliš lukrativní, podle nich je zde malá kupní síla obyvatel. Trhy by se tak měly zřejmě zatím konat pravidelně každou druhou středu, jak byli místní dosud zvyklí. „Smlouvy jsme většinou s organizátory trhů uzavírali do letních prázdnin a od září pak na další období. Letos jsme smlouvu uzavřeli na celý kalendářní rok, protože pořadatel je velmi solidní a víme, jakým způsobem trhy organizuje,“ sdělila starostka Zdeňka Hamousová. První termín trhů by měl být pravděpodobně 2. března, věc však ještě musí schválit zastupitelstvo, které hlasování o tomto bodu kvůli připomínkám odložilo na příště.
„Rádi bychom prodejní místo nabídli i místním pěstitelům – zahrádkářům, kteří dosud své výpěstky nabízejí v prostoru pod podloubím. Pokud tedy budou chtít tuto nabídku využít. Místní pěstitele už jsme v minulosti několikrát oslovili, ale neměli zájem přijít prodávat na farmářské trhy. Uvažujeme, že také bychom i jako město zakoupily nějaké naše stánky, které by byl pro takovýto prodej k dispozici,“ nastínila další úvahy stran farmářských trhů starostka.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video