Na Podbořansku lidé darovali téměř 32 tisíc korun

Alla Želinská 2016-02-11 10:00:00

Žatec, Podbořany – Přes tři sta tisíc korun – to je místní výsledek Tříkrálové sbírky, kterou organizuje Charita Česká republika. V místech, kde nemá Charita pokrytí prostřednictvím svých zařízení nebo svých místních organizací, pomáhají se sbírkou farnosti – tak jako liběšická nebo podbořanská.

„V letošním roce jsme pro Charitu vybrali celkem 302 269 Kč. Vybírali jsme na 80 místech, včetně Žatce, Loun a Postoloprt. V Žatci vybírala také Oblastní Charita Žatec a v Lounech Oblastní Charita Most. Veškeré prostředky pocházejí ze zapečetěných pokladniček, které se po úředním rozpečetění a sečtení odesílají na celorepublikový účet Tříkrálové sbírky. Charita pak během roku z těchto peněz podporuje také nejrůznější regionální projekty. Takže víme, že v našem regionu sbírka určitě pomůže konkrétním postiženým, kteří potřebují konkrétní kompenzační pomůcky, pomůže lidem v těžké životní situaci, pomůže dětem ze sociálně slabých rodin, které dostanou například školní potřeby nebo obědy ve škole, ale pomůže i různým lidem při nenadálých pohromách, které se během roku vyskytnou,“ říká otec Vilém Marek Štěpán z farnosti Liběšice. Takto například již v minulosti pomohla několikrát sbírka v případě rodin, kterým vyhořel dům, nebo byly postiženy bleskovými povodněmi.
„Tato sbírka není určena na pomoc uprchlíkům, pomáhá našim lidem a jsme moc rádi, že se na tomto úžasném díle Charity můžeme podílet. Zároveň děkujeme všem, kteří při sbírce jakkoli pomohli. Je to krásný důkaz, že i v našem kraji je mnoho lidí, kteří mají srdce na dlani a jsou ochotni pomoci potřebným. A poděkovat musím také všem koledníkům, zvláště dětem, které každoročně přinášejí v chladném počasí mnoho obětí během celé sbírky,“ dodal otec Vilém.
V rámci Tříkrálové sbírky na Podbořansku bylo zapečetěno deset kasiček, skupinek bylo tedy deset. Vybíralo se v Kryrech, Nepomyšli, Brodech, Blšanech.
„Celkem se vykoledovalo 31 991 korun.  Peníze odesíláme celé na účet Tříkrálové sbírky, část sbírky půjde na celostátní projekt, jako jsou zdravotní péče v zahraničí, školy v chudých zemích, humanitární péče. Také na tělesně postižené. Část peněz nám zašlou zpět na náš projekt, tento rok chceme nakoupit vybavení – klouzačky, pískoviště, hračky na faru, kterou navštěvují děti i rodiny,“ přiblížila výsledek sbírky na Podbořansku pastorační asistentka v Podbořanech Vlasta Bartakovicsová.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video