Točit pivo z Chrámu jinde? Půjde to až v roce 2019

Veronika Salášková 2016-02-23 11:06:00

Žatec – Chrámu chmele a piva konečně uplynul jeden rok, který se mu odpočítal z lhůty, po niž musí být projekt udržen. Stalo se tak na základě žádosti Města Žatce, kterému ji schválilo vedení Regionálního operačního programu Severozápad.

Komplex Chrámu chmele a piva město vybudovalo díky dotaci od regionálního operačního programu Severozápad ve výši 211 milionů korun. Samo se na projektu podílelo asi čtyřiceti miliony korun. Přestože byl Chrám dokončen v roce 2012, odpočet lhůty pěti let, po niž musí být dodrženy podmínky schváleného projektu, se začal počítat až v roce loňském, protože se protáhlo dořešení financování projektu.
„Město požádalo o zkrácení doby udržitelnosti projektu. Naší žádosti bylo vyhověno a lhůta byla zkrácena o 374 dní, končí tedy 4. října 2019,“ sdělil místostarosta Jaroslav Špička. Došlo o zkrácení udržitelnosti o dobu, po niž byla pozastavena činnost ROP Severozápad, kvůli jeho vyšetřování, což zbrzdilo proces schvalování projektu Chrámu.
Až do října 2019 tak Chrám bude muset fungovat za podmínek, jež byly schváleny při udělení dotace a nemůže tak dojít ke změnám. Jednou z nich již by město i Chrám uvítali, by byl například prodej piva z chrámového minipivovaru U Orloje i mimo tuto restauraci, což zatím není možné. „Po uplynutí stanovené doby udržitelnosti bychom pivo z minipivovaru rádi nabídli i jinam. Je o něj zájem, možné to však bude až po říjnu 2019. Nyní nemůže mít Chrám ani svůj stánek na Dočesné či na koupališti, kde Chrám provozuje stánek. Pivo může prodávat pouze v prostoru své restaurace,“ dodal místostarosta Špička.

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video